首页 诗词 字典 板报 句子 名言 友答 励志 学校 网站地图
当前位置: 首页 > 考研频道 > 会计硕士 >

2012年在职会计硕士英语阅读理解训练题一(附答案)

2013-03-01 来源:读书人 

  With the invention and development of television, entertainment has grown much more visual in character and is demanding less and less use of the imagination, considered by many to be man's greatest faculty. But its greatest inadequacy lies in its inability to exercise just those creative powers in men which are called upon and developed in the pursuit of a worthwhile hobby, This lack is not serious while a man is still fully employed in his day-to-day work which itself often gives him opportunities to create either with his hands or with his mind. At this time he seeks only some form of relaxation in his leisure. There comes a time, however, when he must retire from his occupation on account of age, and it is then that these shallower pastimes, useful enough has a form of relaxation, might cease to satisfy the hitherto active man. Today, many elderly people are finding this to be true, and seem constantly to be suffering from a sense of frustration after retirement, which reveals seem constantly to be suffering from a sense of frustration after retirement, which reveals itself in a short temper and slow degeneration of health, the two most common symptoms.

  1. The writer criticizes visual entertainment because

  A. it does not require man's creative powers.

  B. it demands too much of our imagination.

  C. it can not improve our intelligence and skill.

  D. it leads man to slow degeneration in health.

  参考答案:C

  2. What is regarded as man’s greatest faculty?

  A. Entertainment

  B. Character

  C. Hobbies

  D. Imagination

  参考答案:D

  3. While fully employed, men look for

  A. visual entertainment that requires imagination in their leisure.

  B. opportunities to create either with their hands or with their minds in their leisure.

  C. something that will help them relax in their leisure.

  D. creative hobbies in their leisure.

  参考答案:C

  4. When retired, the elderly people find that

  A. shallower pastimes can no longer satisfy them.

  B. it is unnecessary to cultivate creative hobbies in their younger days.

  C. doing anything after retirement is unnecessary.

  D. relaxation is most suitable for their retired life.

  参考答案:A

  5. It can be inferred from the passage that

  A. hobbies are more important to the young than to the elderly.

  B. we should develop worthwhile hobbies when we are young.

  C. in ancient times entertainment was more visual in character.

  D. hobbies are not important in the health of modern men.

  参考答案:B



  In ancient times the most important examinations were spoken, not written. In the schools of ancient Greece and Rome, testing usually consisted of saying poetry aloud or giving speeches.

  In the European universities of the Middle Ages, students who were working for advanced degrees had to discuss questions in their field of study with people who had made a special study of the subject. This custom exists today as part of the process of testing candidates for the doctor's degree.

  Generally, however, modern examinations are written. The written examination, where all students are tested on the same question, was probably not known until the nineteenth century. Perhaps it came into existence with the great increase in population and the development of modern industry. A room full of candidates for a state examination, timed exactly by electric clocks and carefully watched over by managers, resembles a group of workers at an automobile factory. Generally, during examinations teachers and students are expected to act like machines.

  One type of test is sometimes called an "objective" test. It is intended to deal with facts, not personal opinions. To make up an objective test the teacher writes a series of questions, each of which has only one correct answer. Along with each question the teacher writes the correct answer and also three statements that look like correct answers to students who have not learned the material properly.

  1. In the Middle Ages students ______.

  A. took objective tests

  B. specialized in one subject

  C. were timed by electric clocks

  D. never wrote exams

  参考答案:D

  2. The main idea of paragraph 3 is that ______.

  A. workers now take examinations

  B. the population has grown

  C. there are only written exams

  D. examinations are now written and timed

  参考答案:D

  3. The kind of exams where students must select answers are ______.

  A. personal

  B. spoken

  C. objective

  D. written

  参考答案:C

  4. Modern industry must have developed ______.

  A. before the Middle Ages

  B. around the 19th century

  C. in Greece or Rome

  D. machines to take tests

  参考答案:B

  5. It may be concluded that testing ______.

  A. should test only opinions

  B. should always be written

  C. has changed since the Middle Ages

  D. is given only in factories

  参考答案:C



(作者:读书人网友 编辑:kind887)
热点排行