首页 诗词 字典 板报 句子 名言 友答 励志 学校 网站地图
当前位置: 首页 > 外语考试 > GRE > GRE数学 >

2013年GRE数学考试算术重点练习题(2)

2013-03-21 来源:读书人 

考生如果觉得复习gre数学考试比较难不妨从这些题目练习开始,每篇都是按照分类给大家列举了一些典型题目,本篇主要是针对gre数学考试算术方面的典型题目及答案。

11. Of the following, which is most nearly equal to 2/3?

A.3/4

B.5/6

C.7/9

D.11/15

E.15/21

答案:E

12. One month Mary used 1/6 of her monthly salary for a car payment and 1/4 more than the car payment for rent. What fraction of her monthly salary did Mary use that month for the car payment and rent combined?

A.5/24

B.3/8

C.5/12

D.1/2

E.7/12

答案:B

13.For which of the following pairs of integers is the least common multiple of the integers minus their greatest common divisor the greatest?

A.3,12

B.5,6

C.10,20

D.11,12

E.15,30

答案:D

14. X percent of 24 is 12

x

50

答案:C

15.When x+2 is divided by 5 the remainder is 3

The remainder when x is divided by 5

2

答案:B

16.In a list of numbers, the first number is 3, the second is 4, and each subsequent number is the sum of all the preceding numbers in the list. If the 20th number in the list is x, what is the 25th number in the list?

A.7x

B.16x

C.32x

D.35x

E.161x

答案:C

17.Which of the following numbers is both a factor of 48 and a multiple of 6?

A.2

B.8

C.12

D.16

E.18

答案:C

18.The least common denominator of 1/2,1/3,and1/4

15

答案:B

19.If r and s are positive integers, each greater than 1, and if 11(s-1)=13(r-1), what is the least possible value of r+s?

A.2

B.11

C.22

D.24

E.26

答案:E

20.When integer n is divided by 9, the remainder is 2.

The remainder when n is divided by 3

2

答案:C

相关链接:

2013年GRE考试报名入口

2013年1月5日德州GRE真题机经

2013年1月6日GRE真题机经


更多GRE信息敬请关注
读书人网GRE考试频道:http://www.reader8.cn/exam/gre/




(作者:读书人网友 编辑:kind887)
热点排行